ingen hunger

Hjälp till att mätta alla magar

Visste du att omkring 850 miljoner människor i världen idag lever i hungersnöd? Det är en mänsklig katastrof i sig, och hindrar dessutom många länders utveckling och tillväxt. Livsmedelsförsörjning är särskilt beroende av jämlik tillgång till och välfungerande handel och marknader, infrastruktur för transport och förvaring, när en stor del av jordens befolkning lever i städer. Här behövs också tillgång till finansiella tjänster, information och rådgivning liksom forskning och innovation. Livsmedelssvinn och förluster längs hela värdekedjan är också ett stort problem. Din insats kan vara avgörande.

 

Vilka utmaningar kan du lösa med din affärsidé?

Lägg till i din actionplan!

  • 2.1

    Hunger och undernäring är fortfarande ett stort problem i världen. Detta trots att vi redan idag på global nivå producerar tillräckligt med mat för att mätta alla. Skapa en idé om hur överproduktionen i vissa delar av världen kan tillgängliggöras som näring i andra delar av världen.

    +
  • 2.2

    Extra utsatta för hunger och undernäring är små barn, gravida kvinnor och äldre personer. Det behövs fler affärsmodeller som möjliggör distribution av näringsprodukter som tillgodoser de mest basala näringsbehoven hos de mest utsatta!

    +
  • 2.3

    Många småskaliga livsmedelsproducenter i världen har problem med bristande produktivitet och mycket låga inkomster. Ofta saknas tillgång till senaste kunskapen, markytor, marknader och finansiella tjänster. Ta fram en ny mobil plattform som kopplar upp dessa människor på ett nätverk där de ges till tillgång till allt från kunskap till mikrokrediter för att kunna förbättra sin produktion!

    +
  • 2.4

    Livsmedelsproduktion är sårbar för klimatförändringar, extremväder och andra katastrofer. Du kan minska livsmedelsproducenternas bortfall vid kris och katastrof!

    +
  • 2.5

    Genetisk mångfald av fröer och växter hotas ibland av olika katastrofer eller påverkas långsiktigt negativt av exempelvis klimatförändringar. En lösning på detta sägs vara fröbanker. Hitta modellen för nästa stora kommersiella fröbank!

    +

Till din actionplan De globala målen 

Dessa är några av världens utmaningar som återstår för att nå Mål 2. Hjälp till att lösa dem!

Läs mer om Mål 2 på Globalamalen.se 

matmissionen

Social matbutik ger tillgång till mat och minskar matsvinn

Matmissionen är en social matbutik som gör gott både för människa och miljö. Genom att ta tillvara matvaror som som annars skulle kasseras bidrar butiken till minskat matsvinn. Alla är välkomna att handla men butiken finns framför allt till för sina medlemmar, personer med låg inkomst som har svårt att få pengarna att räcka till.

Läs mer

oiko credit

Förändrar liv med dina pengar

Oikocredit är ett globalt, finansiellt kooperativ som ger tillgång till finansiering för småskaliga livsmedelsproducenter, odlar- och jordbrukskooperativ. Privatpersoner, företag och organisationer kan placera pengar i socialt och miljömässigt hållbara utvecklingsprojekt runt om i världen.

Läs mer

squareroots

Hållbar odling i stadsmiljö

Squareroots odlar på små ytor inomhus i containers med modern teknik och blir därför mindre sårbara för utomhusklimatet. Urbana odlare som flätar samman teknologi, samhälle och kärleken till lokalproducerad mat.

Läs mer

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Behöver du hjälp att komma igång? Vi kickstartar ditt hållbarhetsarbete.

    Vill du starta företag eller utveckla din verksamhet till att bli mer hållbar? Hos Coompanion finns all hjälp du kan tänka dig, från att vässa din affärsidé till att hitta finansiering.

    Boka rådgivning