God utbildning

Ge alla en god utbildning

Var med och sprid kunskap! Utbildning är en grundläggande mänsklig rättighet. Trots det beräknas fortfarande 250 miljoner barn inte kunna läsa och skriva när de når fjärde årskursen. Utbildning av god kvalitet är en av de viktigaste grunderna för välstånd, hälsa och jämställdhet i varje samhälle. Det gäller särskilt för investeringar i flickors utbildning. Utbildningssystem måste möta människors behov även i vuxen ålder. Alla skillnader i tillgång till utbildning måste avskaffas och alla, oavsett kön eller funktionsnedsättning.

 

Vilka utmaningar kan du lösa med din affärsidé?

Lägg till i din actionplan!

  • 4.1

    Det är viktigt att alla flickor och pojkar fullbordar grundskole- och gymnasieutbildning av god kvalitet. Tillgängliggör skolgång även i områden som idag saknar den möjligheten!

    +
  • 4.2

    Innan skolåldern är uppnådd är det viktigt att både flickor och pojkar har tillgång till förskoleverksamhet av god kvalitet. Din idé kan göra skillnad för yngre barns lärande och omvårdnad!

    +
  • 4.3

    Kvinnor och män måste säkerställas lika tillgång till yrkesutbildning och högskoleutbildning till rimliga kostnader. Utbildningar kan distribueras annorlunda än idag för att öka tillgängligheten och minska kostnaderna!

    +
  • 4.4

    Antalet vuxna och ungdomar med relevant yrkeskunnande och kunskap om entreprenörskap måste öka stort. Du som entreprenör har färdigheter som du kan lära ut till andra!

    +
  • 4.5

    Utbildning måste vara lika tillgängligt oavsett om du är kvinna eller man, om du har en funktionsnedsättning, tillhör ett minoritetsfolk eller på annat sätt har en utsatt position. Skapa en tjänst som hjälper utsatta grupper ta till vara sina rättigheter inom utbildningsområdet!

    +
  • 4.6

    Alla ungdomar som växer upp behöver lära sig läsa, skriva och räkna för att öka sina möjligheter till ett bättre liv. Skapa ett digitalt verktyg som hjälper människor lära sig läsa och skriva på sitt eget språk!

    +
  • 4.7

    Alla utbildningar och allt lärande behöver utgå från perspektivet hållbar utveckling där människor ges kunskap och verktyg om hur deras handlande och beslutsfattande påverkar samhället. Hjälp människor lära sig om hållbar utveckling!

    +

Till din actionplan De globala målen 

Dessa är några av världens utmaningar som återstår för att nå Mål 4. Läs mer på Globalamalen.se

Matproduktion och utbildning samtidigt

Ridgedale Farm är en lokal matproducent och banbrytande utbildningsplats. De underlättar för nästa generation unga jordbrukare att få lönsamhet genom kraftfullt och fokuserat lärande.

Läs mer

Europas största läxhjälpsverksamhet

Samhällsentreprenören Johan Wendt startade Europas största läxhjälpsverkamhet och är en av Sveriges främsta samhällsentreprenörer. Genom sitt entreprenörskap har han bidragit till att tusentals barn och unga som behöver får hjälp med undervisning i matematik, och att fler barn och unga lär sig programmering.

Läs mer

Startade företag i Nepal – för att ge barn utbildning

En av de utmaningar entreprenören Björn Söderberg tagit sig an är att möjliggöra utbildning för fattiga barn och få det självfinansierande.
Lösningen blev att anställa deras föräldrar, i ett socialt ansvarstagande städföretag. Barns utbildning blev kärnan i affärsmodellen.

Läs mer

Artikel från Driva-Eget.se

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop

    Behöver du hjälp att komma igång? Vi kickstartar ditt hållbarhetsarbete.

    Vill du starta företag eller utveckla din verksamhet till att bli mer hållbar? Hos Coompanion finns all hjälp du kan tänka dig, från att vässa din affärsidé till att hitta finansiering.

    Boka rådgivning